www.investor.gr (Γιώργος Παπαλάμπρου)
Mάθε να κερδίζεις!!!
Σύνδεσμοι


ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ Γ.Δ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ
575 αναγνώστες
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014
11:09

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ

Γεια σας!

Καθώς αρκετοί επενδυτές αναρωτιούνται ή αμφιβάλλουν για την βοήθεια της Τεχνικής Ανάλυσης κατά τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων, η Investor παρέχει σποραδικά κάποια γραφήματα με τους δείκτες που χρησιμοποιεί.

Τα γραφήματα περιέχουν πάντα δύο δείκτες, οι οποίοι ειναι οι εξής: α) ο δείκτης τάσης ο οποίος εμφανίζεται μέσα στο γράφημα των κεριών που απεικονίζουν τις τιμές και β)  ο δείκτης ορμής ο οποίος βρίσκεται στο επάνω μέρος του γραφήματος, συνοδεύεται από τον κινητό του μέσο και θυμίζει τον Στοχαστικό.

Αυτοί οι δείκτες χρησιμοποιούνται ως εξής: Ο πρώτος δείκτης ο οποίος εμφανίζεται στο ίδιο παράθυρο με το γράφημα της μετοχής (κάτω πλαίσιο), ομοιάζει με κινητό μέσο όρο (χωρίς όμως να είναι),  και χρησιμοποιείται με παρόμοιο τρόπο. Δηλαδή όταν το γράφημα των τιμών τον διασπά ανοδικά, η αγορά θεωρείται ανοδική και  όταν τον διασπά καθοδικά, θεωρείται καθοδική.

Ο δείκτης ορμής ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τον κινητό του μέσο στο επάνω πλαίσιο, παρέχει επίσης σήματα με τις διασπάσεις που πραγματοποιεί αυτός  στον κινητό του μέσο. Δηλαδή όταν αυτός διασπά ανοδικά τον κινητό του μέσο, παρέχεται σήμα αγοράς. Αντίστοιχα, όταν τον διασπά καθοδικά, παρέχεται σήμα πώλησης.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

 Αν θέλετε, μπορείτε να συνδυάσετε τους δύο δείκτες ως εξής:

Α) Όταν μια μετοχή βρίσκεται πάνω από τον δείκτη τάσης, μπορείτε να εκτελείτε τα long (αγοραστικά) σήματα του δείκτη ορμής

Β) Όταν μία μετοχή βρίσκεται κάτω από τον δείκτη τάσης, μπορείτε να εκτελείτε τα short (πωλητικά) σήματα του δείκτη ορμής.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, για κάποιες μετοχές μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον δείκτη τάσης μόνο του και να έχετε long θέση για όσο διάστημα οι τιμές παραμένουν πάνω από αυτόν ή short για όσο διάστημα οι τιμές παραμένουν κάτω από αυτόν.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ

Τέλος από σήμερα θα δημοσιοποιούνται και κάποιες μελλοντικές ημερομηνίες για κάθε μετοχή οι οποίες θεωρητικά αναμένεται να αποτελέσουν σημεία αντιστροφής.

Προσοχή!

1) Είναι άγνωστο αν αυτές οι ημερομηνίες αφορούν ανοδική ή καθοδική αντιστροφή. Αυτό όμως θα γίνει αντιληπτό, καθώς το γράφημα θα πλησιάζει την αντίστοιχη ημερομηνία. Αν πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία έχει προηγηθεί άνοδος, θα πρόκειται για κορυφή. Αντιθέτως, αν  έχει προηγηθεί πτώση, θα πρόκειται για πυθμένα. 

2) Είναι άγνωστο αν η αντιστροφή θα είναι βραχυπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη.

3) Ενδέχεται να υπάρξει απόκλιση μιας ημέρας. Δηλαδή η πραγματική αντιστροφή να πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν ή μία ημέρα μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία.

4) Καθώς το γράφημα μιας μετοχής εξελίσεται, ενδέχεται να προστεθούν και άλλες ημερομηνίες πριν ή μετά τις ήδη προβλευθείσες.

5) Οι νέες ημερομηνίες αντιστροφής  δεν ακυρώνουν τις παλαιότερες.

Ολα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη  και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Οι επενδυτές που θέλουν επενδυτικές συμβουλές θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες οι οποίοι διαθέτουν τις ανάλογες γνώσεις και τις  νόμιμες άδειες. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γράφων για οποιεσδήποτε  πράξεις των επενδυτών.

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ

Καθηγητής Τεχνικής Ανάλυσης

www.investor.gr

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΗΜ/ΡΙΟΥ

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΔΤΡ
Σχόλια

20/10 12:33  Καλογηρου Παναγιωτης
Παρατηρήσεις σχετικές με τα ανωτέρω.

1) " Τα γραφήματα περιέχουν πάντα δύο δείκτες, οι οποίοι ειναι οι εξής: α) ο δείκτης τάσης ο οποίος εμφανίζεται μέσα στο γράφημα των κεριών που απεικονίζουν τις τιμές και β) ο δείκτης ορμής ο οποίος βρίσκεται στο επάνω μέρος του γραφήματος, συνοδεύεται από τον κινητό του μέσο και θυμίζει τον Στοχαστικό.

α) Ποιός είναι ο δείκτης τάσης? Ο momentum?
β) Αν είναι αυτός,ποια είναι η περίοδος για την μέτρηση?
γ) Ποιά είναι τα στοιχεία για τον δείκτη της ορμής και ποιός κινητός χρησιμοποιείτε μαζί με τον δείκτη?
δ)Πάνω από το γράφημα στην μπλέ μπάρα, αναφέρει MACD1 εσείς γιατί δεν το λέτε και ποιός MACD είναι?

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ " ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ "

" 1) Είναι άγνωστο αν αυτές οι ημερομηνίες αφορούν ανοδική ή καθοδική αντιστροφή. Αυτό όμως θα γίνει αντιληπτό, καθώς το γράφημα θα πλησιάζει την αντίστοιχη ημερομηνία.

Με λίγα λόγια ΔΕΝ ξέρουμε τι ακριβώς είναι, αλλά...υπολογίζουμε.Αν δεν είναι τετράγωνο, θα είναι τρίγωνο.

" 2) Είναι άγνωστο αν η αντιστροφή θα είναι βραχυπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη. "

Αρα και εδώ δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ το σημείο, μια και δεν καθορίζεται το μέγεθος κίνησης. ( π.χ και μία ημέρα να είναι, θα θεωρηθεί σωστό )

" 3) Ενδέχεται να υπάρξει απόκλιση μιας ημέρας. Δηλαδή η πραγματική αντιστροφή να πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν ή μία ημέρα μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία. "

Αν δούμε στατιστικά ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΟΧΗ Η ΔΕΙΚΤΗ, ο μ.ο ημερών που "παίζει" μια κίνηση είτε ανοδικά είτε πτωτικά είναι 3 με 5 ημέρες (κατά πλειοψηφία).
Επομένως ΟΠΟΙΑ ημέρα να δώσω ακόμα και εγώ, θα ΠΕΣΩ ΜΕΣΑ και φυσικά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίζεται αν η κινηση θα είναι 1 ημερα η πολλές, με κάνει ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ.
Αν δε προσθέσουμε και το γεγονός "Ενδέχεται να υπάρξει απόκλιση μιας ημέρας "που λέτε, που επισης μεταφράζεται οχι σε 1 ημέρα αλλά 3 ημέρες τότε γίνομαι αρχηγός.

Εδώ να προσθέσω, ότι οι ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΗΜΕΡΕΣ που δίνετε ( δηθεν) έχουν στατική επιτυχία
2 - 3 φορές στις 10 και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτ
20/10 12:37  Καλογηρου Παναγιωτης
Εδώ να προσθέσω, ότι οι ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΗΜΕΡΕΣ που δίνετε ( δηθεν) έχουν στατική επιτυχία
2 - 3 φορές στις 10 και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις φτάνουν τις 4.
Αρα ΄έχουμε ένα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ μια και η επιτυχία του δεν ξεπερνά ΟΥΤΕ ΤΟ 50%.

" 4) Καθώς το γράφημα μιας μετοχής εξελίσεται, ενδέχεται να προστεθούν και άλλες ημερομηνίες πριν ή μετά τις ήδη προβλευθείσες. "

Και φυσικά μπορούμε να λέμε οτι ημερομηνίες θέλουμε. Εχουμε να χάσουμε τίποτα? Κάποια θα κάτσει...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οσο αφορά το θέμα "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Πρόβλεψη λέγεται αν κάποιος ορίζει ημέρα αντιστροφής - είτε ανοδικά, είτε πτωτικά. Τώρα το ΔΗΘΕΝ ημέρα αντιστροφής που μπορεί να είναι μια ημέρα και αυτή με "περιθώριο) 3 ημέρες, είναι για τα μικρά παιδιά.
Ας μένουμε στην ουσία.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σεμινάρια Χρηματιστηρίου-Εκδόσεις-Τεχνική Ανάλυση των Αγορών-Επενδυτικά Συστήματα
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις